Kafes Ekranı

"Kafes Ekranı" modülü : Belirtilen kafeste işlemler yapmanıza ve o kafeste yer alan çiftin istatistiklerini görmenize yarar (program kafeste yer alan çifti kendisi tanır). Bu işlemler kısaca; kuş ekleme, kuş düzenleme, kuş silme, yumurta ekleme, yumurta düzenleme, yumurta silme, kafes taşımadır.
*Resimlerin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz.

1) "Kafes Giriş Ekranı" Tuşu : "Kafes Ekranı"nın giriş sekmesidir. Bu alanda iki adet tablo bulunur. Üstteki tabloda o kafeste yer alan kuşlar, alttaki tabloda ise o kafeste yer alan yumurtalar listelenir.

  • Listedeki bir kuşun adına çift tıkladığınızda kuşun detaylı özelliklerini de görebileceğiniz kuş düzenle kısmı açılır.  
  • Listedeki bir yumurtanın adına çift tıkladığınızda yumurtanın detaylı özelliklerini de görebileceğiniz yumurta düzenle kısmı açılır.

2) "Kuş İşlemleri" Tuşu : Bu alanda üstte yer alan tabloda o kafeste yer alan kuşlar listelenir. Bu sekmede; yeni kuş kaydı yapabilir, kayıtlı olan kuşun bilgilerini düzenleyebilir veya kayıtlı olan kuşu silebilirsiniz.

Bu kısım için dikkat edilecek husus veya öneriler:

Hasta / Yaralı seçeneği işaretlendiğinde İlaç Süresi Gün seçeneği aktif olur. Hasta olan kuşunuza ilaç tedavisi uygulayacaksanız bu alana ilacın kaç gün süre ile kullanılacağı bilgisini rakam ile yazın. Program belirtilen süreden geriye doğru sayarak size ilaç kullanım süresi ile ilgili bilgi verecektir.

Satın Aldım seçeneği işaretlendiğinde fiyat ve satın alınan tarihi girebilmeniz için seçenekler aktif olur. Fiyat ve tarih girmeniz, programın gelir ve giderlerinizi hesaplayıp istenilen sorgular dahilinde size sunmasını sağlar.

Kuşu Sattım seçeneği işaretlendiğinde fiyat ve satılan tarihi girebilmeniz için seçenekler aktif olur. Fiyat ve tarih girmeniz, programın gelir ve giderlerinizi hesaplayıp istenilen sorgular dahilinde size sunmasını sağlar. Kuşu Sattım seçeneğini işaretleyip yeni kuş kaydı yaptığınızda veya var olan bir kuşu düzenlediğinizde o kuş artık kafeste görünmez. Program o kuşu silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili kuşu görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Hediye Ettim seçeneğini işaretleyip yeni kuş kaydı yaptığınızda veya var olan bir kuşu düzenlediğinizde o kuş artık kafeste görünmez. Program o kuşu silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili kuşu görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Kuş Öldü  seçeneğini işaretleyip yeni kuş kaydı yaptığınızda veya var olan bir kuşu düzenlediğinizde o kuş artık kafeste görünmez. Program o kuşu silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili kuşu görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Bu kısımda yapılabilecek işlemler:

Yeni Kuş Kaydı : Yeni bir kuş kaydetmek için kuşun özelliklerini girip (dilerseniz fotoğrafta ekleyebilirsiniz) "Yeni Kuş Kayıt" tuşuna basınız.

Kuş Düzenleme : Yukarıdaki tablodan bilgisini düzenlemek istediğiniz kuşun adına tıklayın. Kuşun bilgileri ilgili kısımlara eklenecektir. Kuşun bilgilerini düzenleyin ve ardından "Kuş Düzenle" tuşuna basınız.

Kuş Silme : Yukarıdaki tablodan silmek istediğiniz kuşun adına tıklayın ve ardından "Kuş Sil" tuşuna basınız. Bir kuşu silmek istediğinizde program sizi uyarır. Bu uyarıya rağmen silmek isterseniz kuş ve istatistiklere yaptığı katkı kalıcı olarak silinir.

3) "Yumurta İşlemleri" Tuşu : Bu alanda üstte yer alan tabloda o kafeste yer alan yumurtalar listelenir. Bu sekmede; yeni yumurta kaydı yapabilir, kayıtlı olan yumurtanın bilgilerini düzenleyebilir veya kayıtlı olan yumurtayı silebilirsiniz.

Bu kısım için dikkat edilecek husus veya öneriler:

Yumurta Boş seçeneğini işaretleyip yeni yumurta kaydı yaptığınızda veya var olan bir yumurtayı düzenlediğinizde o yumurta artık kafeste görünmez. Program o yumurtayı silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili yumurtayı görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Yumurta Kırık seçeneğini işaretleyip yeni yumurta kaydı yaptığınızda veya var olan bir yumurtayı düzenlediğinizde o yumurta artık kafeste görünmez. Program o yumurtayı silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili yumurtayı görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Yumurtadan Çıktı seçeneğini işaretlediğiniz anda program seçili yumurtayı pasif olarak düzenler, ve yumurtadan çıkan kuşu "yumurta no + anne adı + baba adı + yumurtadan çıkış tarihi" adıyla kaydeder. Ardından yumurtadan yeni çıkan kuşun bilgilerini düzenlemeniz için kuş düzenle kısmını açar. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili yumurtayı görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Bu kısımda yapılabilecek işlemler:

Yeni Yumurta Kaydı : Yeni bir yumurta kaydetmek için yumurtanın adını veya numarasını, yumurta tarihini ve kuluçka süresini girin (kafeste çift kuşunuz var ise program anne baba adlarını kendisi yazar) "Yeni Yumurta Kayıt" tuşuna basınız. Kuluçka süresi kısmını boş bırakmaz iseniz, program belirtilen süreden geriye doğru sayarak size yumurtanın çıkmasına kaç gün kaldığıyla ilgili bilgi verecektir.

Yumurta Düzenleme : Yukarıdaki tablodan bilgisini düzenlemek istediğiniz yumurtanın adına tıklayın. Yumurta bilgileri ilgili kısımlara eklenecektir. Yumurta bilgilerini düzenleyin ve ardından "Yumurta Düzenle" tuşuna basınız.

Yumurta Silme : Yukarıdaki tablodan silmek istediğiniz yumurtanın adına tıklayın ve ardından "Yumurta Sil" tuşuna basınız. Bir yumurtayı silmek istediğinizde program sizi uyarır. Bu uyarıya rağmen silmek isterseniz yumurta ve istatistiklere yaptığı katkı kalıcı olarak silinir.

4) "Kafes Taşı" Tuşu : Bir kafesi içerisindeki kuş ve yumurtalar ile beraber başka kafese taşımak (kafesi yeniden adlandırmak) için kullanılır.

Kafes Taşı : "Yeni Kafes No" kısmına kafesi taşımak istediğiniz yeni kafes numarasını yazın. Program taşınmak istenilen kafesin boş olup olmadığını kontrol eder ve sizi uyarır. Taşınmak istenilen kafese karar verildiğinde "Taşı" tuşuna basın. Uyarı: taşınmak istenilen kafeste başka çift var ise programdan istatistiğini görmek istediğiniz çifti her seferinde manuel seçmeniz gerekecektir.

5) Kafes ve Çift İstatistikleri : Bu kısımda ilgili kafes ve kafeste yer alan çiftin istatistikleri yer alır. Program eğer çiftinizi yanlış tanımladı ise çiftinizi manuel olarak seçip istatistiklerini görüntüleyebilirsiniz. Programın kendisi tanımladığı çiftlerden biri (erkek veya dişi) ölüm, satılma veya başka kafese taşıma nedeni ile kafesten ayrıldığında çift istatistikleri kendisi sıfırlanır. Yıllar sonra bile aynı erkek ve dişi kuş eş olmaları amacı ile birleştirildiğinde, program çiftin geçmiş istatistiklerini arayıp bularak istatistikleri kaldığı yerden devam ettirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder