Üretimhanem Ekranı

"Üretimhanem Ekranı" modülü : Üretimhanenizdeki tüm kuş ve yumurtaları listeler. Ayrıca hasta/yaralı kuşlarınızın kalan ilaç kullanım sürelerini ve yumurtanın kalan kuluçka sürelerini listeler. Üretimhaneniz hakkında genel istatistikler sunar. "Üretimhanem Ekranı"nda kuş ekleme, kuş düzenleme, kuş silme, yumurta ekleme, yumurta düzenleme, yumurta silme ve satılacak kuş için ilan görünümü işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
*Resimlerin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz.

1) "Ekranı Yenile (Üretimhanem Ekranı)" Tuşu : "Üretimhanem Ekranı"nı isteğe bağlı yenilenmesi amaçlıdır (program her işlem sonrası ekranı kendisi yenilemektedir). Bu alanda 4 adet tablo bulunur. Sol Üstteki tabloda üretimhanenizde yer alan kuşlar, Sol Alttaki tabloda ise üretimhanenizde yer alan yumurtalar listelenir. Sağ Üstteki tabloda üretimhanenizdeki hasta/yaralı kuşlarınızın kalan ilaç kullanım süreleri, Sağ Alttaki tabloda ise yumurtanın kalan kuluçka süreleri listeler.

  • Listedeki bir kuşun adına çift tıkladığınızda kuşun detaylı özelliklerini de görebileceğiniz kuş düzenle kısmı açılır. Bu kısımda kuşun bilgilerini düzenleyebilir veya kuşu silebilirsiniz. Ayrıca bu bölümün satış görünümü özelliği vardır (bakınız 4. madde). Yavru bir kuş başka çifte bakılması için verildiğinde "Kuş Düzenle" ekranında sadece kafes numarasını değiştirip kaydedin. Bu işlem sonrasında çiftin istatistikleri değişmez. Program yavrunun gerçek anne babasını başka kafeste olsa bile tanır ve istatistikleri buna göre hesaplar. Böylece üvey yavrunun soyu karışmamış olur ve anne babanın verimlilik istatistikleri doğru hesaplanır.
  • Listedeki bir yumurtanın adına çift tıkladığınızda yumurtanın detaylı özelliklerini de görebileceğiniz yumurta düzenle kısmı açılır. Bu kısımda yumurtanın bilgilerini düzenleyebilir veya yumurtayı silebilirsiniz. Yumurta başka çifte bakılması için verildiğinde "Yumurta Düzenle" ekranında sadece kafes numarasını değiştirip kaydedin. Bu işlem sonrasında çiftin istatistikleri değişmez. Program yumurtanın gerçek anne babasını başka kafeste olsa bile tanır ve istatistikleri buna göre hesaplar. Böylece üvey yumurtanın soyu karışmamış olur ve anne babanın verimlilik istatistikleri doğru hesaplanır.
  • "Kuşlarda Ara" kutucuğuna aranmak (filtrelenmek) istenilen bilgi yazılmaya başlanıldığı anda gerçek zamanlı kuşların yer aldığı tabloyu filtreler.
  • "Yumurtalarda Ara" kutucuğuna aranmak (filtrelenmek) istenilen bilgi yazılmaya başlanıldığı anda gerçek zamanlı yumurtaların yer aldığı tabloyu filtreler.

2) "Kuş Kayıt" Tuşu : İstenilen her hangi bir kafese kuş kaydı yapılmak için kullanılır. 

Bu kısım için dikkat edilecek husus veya öneriler:

Hasta / Yaralı seçeneği işaretlendiğinde İlaç Süresi Gün seçeneği aktif olur. Hasta olan kuşunuza ilaç tedavisi uygulayacaksanız bu alana ilacın kaç gün süre ile kullanılacağı bilgisini rakam ile yazın. Program belirtilen süreden geriye doğru sayarak size ilaç kullanım süresi ile ilgili bilgi verecektir.

Satın Aldım seçeneği işaretlendiğinde fiyat ve satın alınan tarihi girebilmeniz için seçenekler aktif olur. Fiyat ve tarih girmeniz, programın gelir ve giderlerinizi hesaplayıp istenilen sorgular dahilinde size sunmasını sağlar.

Kuşu Sattım seçeneği işaretlendiğinde fiyat ve satılan tarihi girebilmeniz için seçenekler aktif olur. Fiyat ve tarih girmeniz, programın gelir ve giderlerinizi hesaplayıp istenilen sorgular dahilinde size sunmasını sağlar. Kuşu Sattım seçeneğini işaretleyip yeni kuş kaydı yaptığınızda o kuş artık kafeste görünmez. Program o kuşu silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili kuşu görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Hediye Ettim seçeneğini işaretleyip yeni kuş kaydı yaptığınızda o kuş artık kafeste görünmez. Program o kuşu silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili kuşu görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Kuş Öldü  seçeneğini işaretleyip yeni kuş kaydı yaptığınızda o kuş artık kafeste görünmez. Program o kuşu silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili kuşu görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Bu kısımda yapılabilecek işlemler:

Yeni Kuş Kaydı : Yeni bir kuş kaydetmek için kuşun özelliklerini girip (dilerseniz fotoğrafta ekleyebilirsiniz) "Yeni Kuş Kayıt" tuşuna basınız.

3) "Yumurta Kayıt" Tuşu : İstenilen her hangi bir kafese kuş kaydı yapılmak için kullanılır.

Bu kısım için dikkat edilecek husus veya öneriler:

Yumurta Boş seçeneğini işaretleyip yeni yumurta kaydı yaptığınızda o yumurta artık kafeste görünmez. Program o yumurtayı silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili yumurtayı görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Yumurta Kırık seçeneğini işaretleyip yeni yumurta kaydı yaptığınızda o yumurta artık kafeste görünmez. Program o yumurtayı silmez, pasif olarak işaretler. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili yumurtayı görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Yumurtadan Çıktı seçeneğini işaretlediğiniz anda program seçili yumurtayı pasif olarak düzenler, ve yumurtadan çıkan kuşu "yumurta no + anne adı + baba adı + yumurtadan çıkış tarihi" adıyla kaydeder. Ardından yumurtadan yeni çıkan kuşun bilgilerini düzenlemeniz için kuş düzenle kısmını açar. Dilerseniz "Pasif Verileri Yönet (Yönetici Paneli)" modülünde ilgili yumurtayı görüntüleyebilir veya düzenleyebilirsiniz.

Bu kısımda yapılabilecek işlemler:

Yeni Yumurta Kaydı : Yeni bir yumurta kaydetmek için yumurtanın adını veya numarasını, yumurta tarihini ve kuluçka süresini girin (kafeste çift kuşunuz var ise program anne baba adlarını kendisi yazar) "Yeni Yumurta Kayıt" tuşuna basınız. Kuluçka süresi kısmını boş bırakmaz iseniz, program belirtilen süreden geriye doğru sayarak size yumurtanın çıkmasına kaç gün kaldığıyla ilgili bilgi verecektir.

4) Satış Görünümü : Satılmak istenilen kuş için verme amacı ile kullanılır. Sol Üstteki tablodan ilan verilecek kuşun adına çift tıklanıldığında kuş düzenle bölümü açılır. Bu kısımdan "Satış Görünümü" tuşuna basılır.

"Satış Görünümü" Tuşuna basıldığında resim büyüyerek gereksiz bilgilerin üzerini kapatır ve ilan için gerekli bilgileri girmek için yeni kutucuklar açar. "İlan başlığını yaz" kutucuğuna yazılan yazı gerçek zamanlı olarak ekranın adını değiştirir. İlan için gerekli alanlar düzenlenir (Bu ekranda kayıt tuşu olmadığından yapılan değişiklikler kaydedilmeyecektir). "Ekranın Fotoğrafını Çek" tuşuna basıldığında gereksiz kutucuk ve tuşlar gizlenir, program ekranın fotoğrafını çeker, otomatik kendisi kırpar ve boyutlandırır. Ardından açılan ekranda fotoğrafı bilgisayarınızda istediğiniz yere kaydedebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder